Тренінг «Академічна доброчесність, етичний кодекс Комунікація в конфлікті, медіація та врегулювання спорів учасників освітнього процесу в ЧНУ імені Юрія Федьковича»

30.11.2023 року для здобувачів освіти ОП «Менеджмент туристичної індустрії» першого (бакалаврського) рівня було проведено тренінг на тему: «Академічна доброчесність, етичний кодекс. Комунікація в конфлікті, медіація та врегулювання спорів учасників освітнього процесу в ЧНУ імені Юрія Федьковича» модератором заходу виступила керівниця лабораторії медіації, переговорів та арбітражу Лідія НЕСТЕРЕНКО. Організаторами заходу були викладачі кафедри економічної географії та екологічного менеджменту к.е.н., доцент Валентина ПІДГІРНА, к.геог.н., Ганна ЄРЕМІЯ.

На початку заходу Лідія Борисівна ознайомила учасників заходу з Положенням про навчально-наукову лабораторію медіації, переговорів та арбітражу., при цьому зазначила, що головним завданням медіації є перетворення університету на ключового гравця у просуванні цінностей медіації серед населення Буковини та України, розвитку культури переговорів та ненасильницького спілкування, утвердженні ідеології мирного вирішення усіх можливих конфліктів, не залежного від їх природи та змісту.

Серед поточних питань зустрічі було також обговорення зі здобувачами важливості дотримання норм академічної доброчесності, причин вдавання до плагіату, видами академічної відповідальності за недотримання норм академічної доброчесності, процедурою перевірки студентських робіт на наявність текстових запозичень, сервісами для перевірки робіт на наявність текстових запозичень тощо.

Захід пройшов у теплій та невимушеній атмосфері, а студенти зазначили, що дотримуватися академічної доброчесності значно легше, ніж її порушувати.

This entry was posted in Без категорії. Bookmark the permalink.