Он-лайн тренінг по вдосконаленню соціальних навичок «Soft skills»

 2 червня 2022 року за ініціативи доцентів кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Олександри Чубрей та Валентини Підгірною для здобувачів освіти ОПП «Менеджмент туристичної індустрії», «Середня освіта (географія)» відбувся навчальний тренінг на якому було обговорено професійні (Hard) навички та показано конкретних прикладах вміння володіння «м’якими, гнучкими» (Soft) навичками (Skills).

Модераторами дійства виступили, радниця віцепрем‘єр міністра цифрової трансформації Христина Чубрей, яка відмітила, що критичне та позитивне мислення, навички самоаналізу та креативність, вміння спілкування та інше, стають критеріями відбору при працевлаштуванні поряд з професійними знаннями. На підтвердження навела приклад, що згідно з дослідженням, проведеним компанією «Wonderlic», 93% опитаних роботодавців відзначили, що наявність «soft skills» у кандидата є важливим фактором при прийнятті рішення про його працевлаштування. Запропонувала здобувачам освіти кейсові завдання, які були активно обговорено у групах під час тренінгу.

Власним досвідом активного впровадження соціальних навичок поділилась чемпіонка світу та Європи зі спортивного орієнтування (рогейн 24год), Майстер спорту України Шелепюк Наталія. Яка на даний час займає посаду тімлідера  в компанії «Kuluar». Яка відмітила: «Що розвиток «hard skills» – це навчання в школі та університеті або коледжі, онлайн-курси та майстер-класи, стажування, інтенсиви і професійні конференції, то з «soft skills» все складніше… Це постійна робота над собою, пошук слабких місць і прагнення їх розвивати. При цьому, навчання новим навичкам – процес безперервний».

Пані Наталя ознайомила присутніх з використанням досвіду набутого під час проходження навчальних практик для складання авторських туристичних маршрутів. Продемонструвала відео підтвердження власної професійної майстерності. Жваву дискусію викликало питання особливостей формування власних туристичних програм та мало продовження під час вирішення ситуативних завдань зі здобувачами освіти.

Щиро вдячні нашим модераторам за конструктивну взаємодію по вдосконаленню соціальних навичок «Soft skills», чекаємо наступних зустрічей!

This entry was posted in Без категорії. Bookmark the permalink.