Навчальний семінар “Академічна доброчесність виклики сучасності”

15 листопада 2021 року доценти кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Валентина Підгірна, Олександра Чубрей та Марина Ячнюк провели навчальний семінар «Академічна доброчесність виклики сучасності» в рамках наукового гуртка “Менеджмент та сьогодення”для здобувачів вищої освіти спеціальностей «Географія», «Середня освіта (географія)», «Менеджмент туристичної індустрії» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Валентина Підгірна наголосила на необхідності дотримуватися основних цінностей академічної доброчесності – запобігання шахрайству, фальшуванню та плагіату, підтримку академічних стандартів, чесності і ретельності у дослідженнях. Олександра Чубрей звернула увагу слухачів на етичні цінності і принципи вищої освіти європейських країн, затверджених Бухарестською декларацією, їх закріплення у законодавстві України та закордонний досвід запровадження академічної доброчесності.

У ході заходу було відмічено, що політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності в університеті регулює Етичний кодекс Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, який визначає правила та норми академічної доброчесності.

Семінар завершився плідною дискусією про етичні аспекти дотримання норм академічної доброчесності, ретроспективний аналіз змін норм академічної доброчесності, особливості застосування інформаційних інструментів при перевірці на плагіат академічних текстів. Щиро дякуємо всім за участь у навчальному семінарі!

This entry was posted in Без категорії. Bookmark the permalink.